Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Tunaboylu’nun Proje Başarısı

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bahadır Tunaboylu’nun yürütücü olarak görev alacağı "Borlu Filament Üretimi" başlıklı araştırma proje önerisi  Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. Proje EMAG Elektronik Makina Arge AŞ. iş birliği ile yürütülecektir. Proje kapsamında elektron mikroskoplarında elektron kaynağı olarak kullanılan lantan hekzaborür katotların yenilikçi tasarım ve üretim yöntemleri kullanarak ve ince film yöntemleriyle filament olarak geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ekibini tebrik eder, başarılar dileriz.