MÜSAR Oryantiring Yarışması Büyük İlgi Gördü

MÜSAR (Marmara Üniversitesi Arama Kurtarma Timi) Oryantiring Yarışması’nın bu yıl 3’üncüsü, 7 Haziran 2023 Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün organizasyonunda Mehmet Genç Külliyesi’nde düzenlendi.

MÜSAR Oryantiring Kupası olarak düzenlenen yarışmaya, Marmara Üniversitesi idari ve akademik personeli ve öğrencilerinden oluşan 23 takım katıldı. Harita yardımı ile yön bulma sporu olarak tanımlanabilecek oryantiring yarışmasında her bir takım 2- 3 kişiden oluşturuldu.

Harita kullanma becerisi, spor yapma, eğlenme, takım çalışması gibi rekabeti çok yönlü yaşayan yarışmacılar, Mehmet Genç Külliyesi yemekhanesinden verilen başlangıç sonrasında, ellerinde yer alan kampüs haritasında işaretlenen ve yerleşkenin çeşitli bölümlerine gizlenmiş olan 17 hedefi bulmak için kıyasıya rekabet ettiler. Yarışma sonunda birinciliği Ayşe Uzun, Rahmi Soyugüzel, Sinan Atakan’dan oluşan Nörolojik Bilimler Enstitüsü “Yarasa” takımı kazanırken, ikinciliği Kerem Kort, Muhammet Sait Binbir ve Mehmet Oktay’dan oluşan “Marmara’nın Gülleri” adlı öğrenci takımı aldı. Üçüncülüğü ise Şenol Çelenk, Taner Tozan ve Mustafa Üresin’den oluşan Koruma Güvenlik Müdürlüğü’nün “Minicikler” takımı kazandı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Finansal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Server Demirci tarafından verildi.

Yarışma sonunda Koruma Güvenlik Şube Müdürü ve MÜSAR ekip sorumlusu Uğur Cinoğlu, düzenleme komitesinde yer alan ve yarışmanın hakemliğini yapan Kenan Kort, Rümeysa Balık ve Ahmet Talha Demir adlı öğrencilere de başarılı bir organizasyon gerçekleştirilmesinde önemli katkı sundukları için teşekkür etti. MÜSAR adına düzenlenen bu güzel yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Cinoğlu, gelecek yıllarda “MÜSAR Oryantiring Yarışması”nın hem geleneksel hale getirilmesi hem de daha geniş yarışmacı kadrolarla yapılması için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

HIZLI ERİŞİM