Nanoteknoloji Merkezi ile RWTH Aachen University-Germany Ortak Bilimsel Başarısı

Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 10 aydır doktora çalışmalarını yapmak üzere RWTH Aachen University-Germany gelen ziyaretçi araştırmacı Mohamed A. Mohamady Hussein’in,  Nanoteknoloji merkezi araştırmacıları ile ortak iki makalesi Q1 dergilerinde kabul edildi.  Nanoteknoloji Merkezi’nde yürüttüğü çalışmalar sayesinde, Mohamed A. Mohamady Hussein yara örtülerinde kullanım potansiyeline sahip antimikrobiyal özelliğini arttırıcı konularında doktora tezini tamamlamış oldu.

Söz konusu makaleler yayınlandıkları dergi ve yazarlarıyla birlikte aşağıdaki gibidir:

1.International Journal of Nanomedicine (IF, 5.116)

Chitosan/gold Hybrid Nanoparticles Enriched Electrospun PVA Nanofibrous Mats for the Topical Delivery of Punica granatum L. Extract: Synthesis, Characterization, Biocompatibility and Antibacterial Properties

Yazarlar: Mohamed A. Mohamady Hussein, Songul Ulag, Ahmed S. Abo Dena, Ali Sahin, Mariusz Grinholc , Oguzhan Gunduz, Ibrahim M. El-Sherbiny, Mosaad Megahed.

2.Carbohydrate Polymers (IF, 7.182)

Dual-drug delivery of Ag-chitosan nanoparticles and phenytoin via core-shell PVA/PCL electrospun nanofibers

Yazarlar: Mohamed Ahmed-Mohamady Husseina , Ece Guler, Erkan Rayaman, Muhammet Emin Camb,, Ali Sahin, Mariusz Grinholc, Demet Sezgin, Yesim Müge Sahin, Oguzhan Gunduz, Mamoun Muhammedi IbrahimEl-Sherbiny , Mosaad Megahed.

Nanoteknoloji Merkezimizi çalışanlarını ve Mohamed A. Mohamady Hussein tebrik eder başarılarının devamını dileriz.