Nanoteknoloji Merkezimizin Makaleleri Q1 Dergilerinde Yayınlandı

Nanoteknoloji Merkezimizin, “Nanoteknoloji tabanlı kalp yaması” ve “3 boyutlu biyoyazıcıyla üretilen yapay kornea” çalışmaları kapsamındaki iki makale, Q1 kategorisinde bulunan dergilerde yayınlandı. 

Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi (NBUAM), Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM), University College London Hastanesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hastanesi araştırmacılarının ortaklaşa yürüttüğü çalışmada; nanoteknoloji tabanlı kalp yaması ve 3 boyutlu biyoyazıcıyla yapay kornea üretildi. 

Çalışmaların sonuçları; “Production and Characterization of Elastomeric Cardiac Tissue-like Patches for Myocardial Tissue Engineering” adıyla Polymer Testing dergisinde ve “3D printed Artificial Cornea for Corneal Stromal Transplantation” adıyla European Polymer Journal’da yayınlandı. 

Araştırmanın sonucunda; yapay kornea ve yapay kalp yamasının iki farklı yöntem ile üretimi üniversitemizde gerçekleştirildi. Bu sayede üretilen biyomalzemelerin hücreyle uyumu kanıtlanarak biyomalzemelerin klinik çalışmalarda kullanımının önü açıldı. 

Nanoteknoloji Merkezi araştırmacılarımız, koronavirüs sürecinde devam etmekte olan çalışmaları değerlendirmek, klinik çalışmalarla alakalı yol haritası oluşturmak ve yeni projeleri hayata geçirmek için online toplantılarına devam ediyor. 

Haber: Simge Malkoç 

Editör: Nida Şenler

HIZLI ERİŞİM