Nanoteknoloji Merkezi’nin (NBUAM) Bilimsel Çalışması Langmuir Dergisinin Kapağında Yer Aldı

Nanoteknoloji Merkezi’nin (NBUAM) Bilimsel Çalışması Amerikan Kimya Derneği (ACS) yayınevi 1876'da kurulan ve ABD Kongresi tarafından yetkilendirilen 140 ülkede 151.000'den fazla üye ile dünyanın en büyük bilimsel kuruluşlarından birisi olan ACS yayın evinin çıkardığı LANGMUIR dergisinde kabul aldı ve Langmuir dergisinde kapak resmi olarak basıldı.

Nanoteknoloji Merkezi (NBUAM) tarafından geliştirilen bu bilimsel çalışma ile basit bir mikrocip üretildi. Bu mikrocip diyabetik hastaların kullandığı ilaçların yan etkilerini ve ilaç alım sıklığını azaltacak. Yapılan çalışmayla ayrıca oral antidiyabetik ilaçların etkisini artıracak akıllı nanotaşıyıcı yöntem geliştirildi.

Bu çalışmanın deneylerinin tamamı Marmara Üniversitesi NBUAM merkezinde yapıldı ve Dr. Sumeyye Cesur’un doktora tezi çalışmasından üretildi. Çalışma Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan University College London (UCL) Üniversitesi’nden Prof. Dr. Anthony Harker ve Prof. Dr. Mohan Edirisinghe ile ortak yürütüldü.

Bu bilimsel çalışmaya katkıları olan Üniversitemizin değerli öğretim elemanları Doç. Dr. Muhammet Emin Çam, Öğr. Gör. Fatih Serdar Sayın, Öğr. Gör. Sena Su Torun ve Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz ve UCL üniversitesinin değerli öğretim üyeleri Prof. Dr. Anthony Harker, Prof. Dr. Mohan Edirisinghe’yi yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eder başarılar dileriz.

Bilimsel çalışmaya aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.langmuir.1c00587

HIZLI ERİŞİM