NBUAM’dan TÜBİTAK 1004 Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve  Araştırma Merkezi (NBUAM)  Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Gündüz’ün yürütücüsü olduğu ‘Nöron Hasarı İlişkili Hastalıkların Tanı, İzlem ve Tedavisine Yönelik Biyobelirteç ve İleri Teknolojik Uyarı Sistemlerinin Geliştirilmesi’ başlıklı proje, ‘TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş., İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, Biokido Medikal Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ortaklaşa oluşturdukları ‘Yüksek Teknoloji Platformları’ kapsamında 48 ay sürecek olan projede, Marmara Üniversitesi’nden 19 kişilik araştırma ekibi yer alacak. Marmara Üniversitesi, toplamda 65.983.649,60 TL ödenek ile proje yürütücüsü olarak yer almaktadır.  Projede temel amaç, dirençli epilepsi tedavisine yönelik antiepileptik ilaçlar yüklü ve elektrik devresi ile desteklenen hidrojel tabanlı mikro iğnelerin geliştirilmesi ve elektrik alan ile ilaçların salımının nöbet anında kontrol edilmesi olacak.

Projede emeği geçen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.