“Nitelikli Teknisyen İstihdamı Çözüm Projesi” BASPÖ Çalıştayı Yapıldı

Mesleki ve Teknik eğitim veren liselerin tanıtılması, özendirilmesi, yaygınlaştırılması ve itibarının artırılması amacı ile liseli gençlere sağladığı iş ve kariyer imkanlarının topluma doğru şekilde aktarılmasına yönelik “Nitelikli Teknisyen İstihdamı Çözüm Projesi” BASPÖ (Basım Ambalaj Sanayi Proje Öğrencisi) Çalıştayı 15 Mayıs Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öncülüğünde düzenlendi.

Çalıştay, ana paydaşlar olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) ile birlikte gerçekleştirilirken, ISO 27. Meslek Komitesi, Matbaa Eğitimi Mezunları Derneği (MEMDER), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Anadolu Yakası Matbaa Ambalaj ve Tedarikçileri Derneği (MATDER) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklendi.

İki oturumda düzenlenen çalıştayın birinci oturumunda, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, BASEV Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Aydemir, ISO 27. Meslek Komitesi başkanı Emre Duran ve MEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Doğan Tutak, proje süreçlerini detaylı bir şekilde anlatarak katılımcıları bilgilendirdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Recep Erçin, ESD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Olcay, KASAD Genel Sekreteri, Erol Gül, İSO 27. Meslek Komitesi Üyesi Zekeriya Acar, Niyazi Bilir ve Mehmet Akif Kazmaz, paydaş ve destekleyici kurumlar adına konuşmalarını gerçekleştirdi.

Çalıştayın her iki oturumunda da söz almak isteyen öğretmen, öğrenci ve veliler de konuşmalarıyla katkıda bulundular. Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunması ile sonlandı.

HIZLI ERİŞİM