Öğrencilerimiz TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Kategorisinde Ödül Aldı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri Emirhan Süzer, Abdullah Arzupınar ve Oğuz Kağan Demirarslan’ın oluşturduğu Eemk- Mareltek ekibi, Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ulvi Başpınar’ın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gönül Acar’ın danışmanlığında hazırladıkları, iki aşamadan oluşan “Özel eğitim gereksinimli bireyler için sanal gerçeklik uyumlu akıllı eldiven ve rehabilitasyon yazılımları” projesi ile TEKNOFEST Engelsiz yaşam teknolojileri kategorisinde 20 finalist takım arasına kalmayı başardı. Ardından TEKNOFEST Trabzon finalinde En İyi Sunum Ödülü’nü ve Samsun finalinde ise 3.lük Ödülü’nü almaya hak kazandı.

üçüncülük.jpeg (337 KB)

Proje grubu önce TÜBİTAK-2209 kapsamında proje desteği için başvururken eş zamanlı olarak prototip çalışmalarına başladı. Çalışan prototip ortaya çıktıktan sonra ise temel rehabilitasyon egzersizlerini içeren oyunlaştırılmış tedavi yazılımları üzerine çalışıldı.

Sanal gerçeklik uyumlu giyilebilir eldiven kontrolcüsü ve oyunlaştırılmış tedavi yazılımları olarak iki kısımdan oluşan proje, hedef kitlesi olan çocuklar ve özel eğitim gereksinimli bireylere yenilikçi, hastane ortamından bağımsız tedaviler sunuyor. Kontrolcü Eldiveni kullanan kişinin, her kas grubunu için ayrı tasarlanmış tedavi oyunlarını oynarken ince motor egzersizlerini gerçekleştirmiş olması hedefleniyor. Bu sırada her parmaktan ayrı büküm verisini toplayan eldiven bunları bilgisayarda hastaneye sunulabilir bir veri olarak depolayacak.

Proje ekibinde yer alan öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM