‘Öğretmenlik Adanmışlıktır’ Panellerinin Sonuncusu Gerçekleştirildi

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü “Öğretmenlik Adanmışlıktır” panellerinin sonuncusunu 17 Mayıs 2022’de Atatürk Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Özcan Özer’in yaptığı panelin başında, her panelde olduğu gibi Özer, öğretmenliğin adanmışlık olmasının anlamını eğitim felsefesinden verdiği kıymetli bilgilerle ifade etti.

Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Engelli Öğrenci Birimi Bütünleştirme Danışmanı Öğr. Gör. Tuna Şahsuvaroğlu ise konuşmasında “nöroçeşitlilik” kavramının altını çizdi. Engellilik yerine nöroçeşitlilik ile ele alması halinde, her bir bireyin eğitim ve sosyal hayatın içinde eğitimcinin öğrencisi için hayatı nasıl da engelsiz hale getirebileceğini anlattı.

Yaklaşık 100 öğrencinin takip ettiği panelde Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek, bir öğretmenin her koşulda insana verilene değer ile hareketle, mesleğini en üst düzeyde değer odaklı ve hassasiyetle gerçekleştirmesinin önemini vurguladı.

 

HIZLI ERİŞİM