Ortaokul Öğrencilerinin Eserleri Marmara Üniversitesi’nde

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin uygulama yaptıkları ortaokullarda öğrencilerine yaptırdıkları çalışmalar “23 Nisan Sergisi” kapsamında Göztepe Yerleşkesi’nde sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt “Ülkemizin en önemli eğitim fakültelerinden biri olan Atatürk Eğitim Fakültemizin uygulama yaptığı okullardaki öğrencilerimizin çalışmalarını birazdan birlikte göreceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilköğretim öğrencilerimizin değerli çalışmalarına üniversitemizin ev sahipliği yapmasından dolayı çok mutluyuz. Bir ülkenin temel unsurlarından olan eğitim alanında iddiasını ortaya koyan Atatürk Eğitim Fakültemiz, öğretmen yetiştirirken yaptığı bu uygulamalı çalışmalarla, bir yandan öğrencilerine mesleki donanım kazandırıyor, bir yandan da tüm seviyelerdeki uygulama çalışmalarının çıktılarını bu sergi gibi etkinliklerle bizlerle paylaşıyor. Burada sergilenen tüm resimler bizim için çok değerli. Bu resimleri yapan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum. Onların öğretmenlerini tebrik ediyorum. Ayrıca Atatürk Eğitim Fakültemizde, geleceğin öğretmenleri olan tüm gençlerimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

Eserlerin sahipleriyle sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Kurt, her eserin hikayesini dinleyerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Sergi ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Erol Süzük tarafından eserleri sergilenen öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM