“Otistik Öğrencim Olursa” Paneli

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Engelsiz Marmara Kulübü ile gerçekleştirdiği “Öğretmenlik Adanmışlıktır” panelinin ikincisi “Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler: Otistik Öğrencim Olursa” başlığı adı altında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek yaptı. Moderatörlüğünü Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Özer Özcan’ın yaptığı panelde ODFED başkan yardımcısı Tolga Gökçe, otizmin dünyadaki artışına, otizmli bir öğrenciye yaklaşım yöntemlerine değinirken aile cephesindeki sorunlara ve bu konuda öğretmenin etkisinin altını çizdi.

Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydan Aydın, otistik öğrencilere uygulanan zorbalıkları örnek vakalar ile açıklayarak panele katılan herkesi derinden sarstı. Bir öğretmenin zorbalığa şahit olduğunda sessiz kalmaması gerektiği vurgulanan panel fotoğraf çekimi ile son buldu.

HIZLI ERİŞİM