“Otizm Evime Girdi!” Semineri Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü’nün TODEV iş birliği ile düzenlediği “Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri”nin ikincisi “Otizm Evime Girdi!” başlığındaki seminer ile gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi toplantı salonunda 25 Ekim’de düzenlenen seminerde Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve MARPAM Müdürü Prof. Dr. Müge Yüksel, ailelerin sosyal ve psikolojik olarak nasıl etkilendikleri ve nasıl baş edebilecekleri hakkındaki bilgileri nitel çalışmalardan oluşan araştırmalara dayanan bir kapsamda paylaştı.  Oturum başkanlığını Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek’in yaptığı seminerin ikinci bölümünde ise TODEV Başkanı Arzu Gökçe ve ODFED Başkan Yardımcısı ve TODEV Yönetim Kurulu üyesi Tolga Gökçe, Yüksel’in verdiği bilgileri yaşayarak deneyimlediklerini, baş etme mücadelelerini ve aile birliklerini nasıl koruyabildiklerini anlattılar.

Engelsiz Marmara Kulübünün üyeleri de etkinlikte organizasyona destek vermek üzere gönüllü olarak yer aldılar.