"Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler -Tekin BOZKURT Anısına- Fotoğraf Yarışması" Sergisi ve Ödül Töreni

Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Personel Daire Başkanlığı iş birliğinde ve Üsküdar Belediyesi’nin sponsorluk desteğiyle, Üniversitemiz personeli ve öğrencilerine yönelik “Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler” adlı fotoğraf yarışması düzenlendi.

Koronavirüs salgınının tüm dünyada ve ülkemizde büyük kayıplara sebep olduğu bu dönemde, yarışmanın seçici kurulunda yer alan Personel Daire Başkanlığında görevli Tekin Bozkurt’u Covid-19 sebebiyle kaybettik. Üniversitemiz hizmet içi eğitim faaliyetine büyük özveriyle katkıda bulunan değerli personelimizin hatırasını yaşatmak amacıyla, söz konusu yarışmanın ismi: “Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler -Tekin BOZKURT Anısına- Fotoğraf Yarışması” olarak değiştirildi.

Başvuru süreci 1 Mayıs’ta sona eren yarışmanın sonuçları; 5 Mayıs tarihinde sosyal medya platformlarından duyuruldu. Değerlendirmede, 300 eser arasından seçilen ilk üç esere ilave olarak; sergiye değer görülen on eser belirlendi. Birinci olan esere 1000TL, ikinci olan esere 750 TL, üçüncü olan esere ise 500 TL ödül verildi. Ayrıca sergiye uygun görülen 10 eser de 250 TL ödüle değer görüldü. Ödül almaya uygun bulunan bu 13 eserin yanı sıra, sergilenme kategorisini geçen 12 eserle birlikte toplamda 25 eserden oluşan koleksiyonun açılışı; 11 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen açılışa; Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Şengül, akademisyenler ve idari personel iştirak etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Erol Özvar; salgın sürecinde, bu anlamlı organizasyonu tertip ederek moral ve motivasyon anlamında insanlığa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı: “Desteğini esirgemeyen Üsküdar Belediyesine, daire başkanlarımıza, genel sekreterliğimize, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza, yarışmayı tertip eden ve sonuçlandıran bütün hocalarımıza şükranlarımı sunarım.”. Salgın durumlarında insanoğlunun psikolojisinin bozulabildiğini, depresyona girebileciğini, bir güvenlik sıkıntısı, varoluş problemi çekebileceğini söyleyen Özvar; insan psikolojisinin bozulmaya meyyal olduğu olağanüstü durumlarda sanata müracaat etmenin, en faydalı yollardan biri olduğunu belirtti. Merhum Tekin Bozkurt’u rahmetle anan Özvar: “İşini çok seven, fevkalade çalışkan, görevine dört elle sarılan bir personelimizdi. Kendisini minnetle anıyoruz.”dedi.

Konuşmasının devamında Erol Özvar, “Bu yarışmada dereceye giren yahut girmeyen, katılım sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Üniversitemiz sanatla olan bu ayrılmaz dostluğunu; bu gibi yarışmalarla ve etkinliklerle göstermeye devam edecektir. Buna vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” sözleriyle Marmara Üniversitesi’nin sanata olan bağlılığını dile getirdi.

HIZLI ERİŞİM