Prof. Dr. Fikret Öcal’ı Ebediyete Uğurladık

Marmara Üniversitesi’nin kurucu Rektör Yardımcısı ve emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Öcal için Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Rektörlük binası önünde gerçekleşen törene Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Prof. Dr. Hasan Korkut, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Prof. Dr. Fikret Öcal’ın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları, öğrencileri ve Marmara Üniversitesi çalışanları katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Bugün burada üniversitemize çok değerli hizmetler vermiş bir hocamızı uğurlamak üzere bir araya geldik. Her ölüm aile ve yakınlar için çok acıdır. Ancak üniversitemizin kuruluşunda çok hizmetler yapmış hocamızı kaybetmenin anlamı bizim açımızdan çok büyük. Marmara Üniversitesi başta olmak üzere, ülkemizde muhasebe eğitimi veren tüm kurumların da hocamıza teşekkürü vardır.” dedi.

Prof. Dr. Gültekin Rodoplu ise “Değerli hocam Prof. Dr. Fikret Öcal ile hoca-öğrenci ilişkimiz vardı. Bizim üzerimizde emeği çok büyük. Kendisinin muhasebe alanında hiç eksik bırakmadığını zannediyorum. Kendisine çok şey borçluyuz.” sözleriyle, hocası Prof. Dr. Fikret Öcal’a veda konuşmasını gerçekleştirdi.

Son olarak törende konuşan Prof. Dr. Fikret Öcal’ın kızı Gül Ayşe Schiwek ise “Babam bizim hayatımızda gördüğümüz en akil, en dürüst ve hayatını eğitime en çok vakfetmiş kişiydi. Sizler onun yaktığı meşaleyi devam ettireceksiniz, hiç şüphem yok. Burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” dedi

Tören Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İshak Kızılarslan tarafından gerçekleştirilen Kur’an tilavetiyle sona erdi.

HIZLI ERİŞİM