Prof. Dr. Messoud Efendiyev Üniversitemizin Ziyaretçi Bilim İnsanı Oldu

Münih Helmholtz Merkezi Hesaplamalı Biyoloji Enstitüsü profesörlerinden Prof. Dr. Messoud Efendiyev, 2020-2021 akademik yılında üniversitemizde lisansüstü çalışmalara katkıda bulunmak ve üniversitemiz bilim insanlarıyla ortak projeler yürütmek üzere ziyaretçi bilim insanı olarak çalışacak.

Prof. Dr. Messoud Efendiyev, International Journal of Biomathematics and Biostatistics dergisinde baş editörlük; Mathematical Methods in the Applied Sciences, Glasgow Journal of Mathematics, Journal of Nonautonomous and Stochastic Dynamical Systems, Advances in Mathematical Sciences and Applications, Journal of Coupled Systems and Multiscale Dynamics gibi birçok popüler dergide ise editörlük görevini yürütmektedir. Prof. Dr. Efendiyev, Alexander von Humboldt Vakfı tarafından verilen Feodor Lynen Deneyimli Araştırmacılar Araştırma Bursu ödülünü alan ilk Azerbaycanlı bilim insanıdır. Bunun yanı sıra; ABD ve Kanada'da Nobel Ödülü adayları ve Fields Madalyası sahiplerine verilen Seçkin Misafir Profesör ünvanını alan Prof. Dr. Efendiyev, bu ünvan ile 2018'de Toronto Üniversitesi ve Fields Enstitüsü ile 2019'da Waterloo Üniversitesi'nde bilimsel çalışmalarda bulunmuştur.

Prof. Dr. Efendiyev'in başta doğrusal olmayan analiz, topolojik değişmezler ve doğrusal olmayan sınır değer problemlerinin global çözümleri olmak üzere, bilim ve matematiğe çok önemli katkıları bulunmaktadır. Güncel araştırma konuları arasında; tıp, biyoloji ve ekoloji gibi hayat bilimlerindeki problemlerin matematiksel modellemesi ve bu modellerin analizi yer almaktadır. Bu konularda yaptığı katkılar nedeniyle birçok uluslararası konferansta ana konuşmacı olarak yer almıştır. 160'dan fazla makale ve bildiri ile Springer, Birkhäuser ve Amerika Matematik Topluluğu (AMS), Gakkotoscho-Japan ve Amerika Matematiksel Bilimler Enstitüsü (AIMS) gibi tanınmış yayınevleri tarafından basılmış 7 tane ileri düzey monograf sahibidir. Ayrıca Prof. Dr. Efendiyev, birçok ülkedeki tanınmış matematikçilerle ortak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

HIZLI ERİŞİM