Prof. Dr. Talip Küçükcan’a Büyükelçilik Görevi

talip.png (679 KB)

Marmara Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Cakarta Büyükelçiliğine atandı. Prof. Küçükcan’ı yeni görevinden dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.

Prof. Dr. Talip Küçükcan Kimdir?

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Londra Üniversitesi’nde (School of Oriental and African Studies) yüksek lisans, Warwick Üniversitesi’nde Center for Research in Ethnic Relations) doktora yaptı ve iki yıl süre ile İngiltere’de aynı üniversitede doktora sonrası araştırmalar yürüttü. T.D.V İslam Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak çalıştı. 2009-2013 yıllarında YÖK Başkan Danışmanlığı, 2011-2014 arasında Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2014-2015 yıllarında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Heyet Başkanlığı görevinde bulundu. SETA tarafından yayınlanan Insight Turkey dergisi genel yayın yönetmenliğinde bulundu. Sivil toplum faaliyetlerine aktif olarak katıldı. Dünya Müslüman Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanlığını (AY-BİR) yaptı (2018-2021). Karşılaştırmalı din-devlet ilişkileri ve laiklik, göç, Avrupa’da Türkler ve Müslümanlar, yükseköğretim politikaları konularında çalışmaktadır.