Prof. Dr. Ünsal Oskay Adına Düzenlenen Panelle Anıldı

İletişim Bilimi ve Toplum Bilimi alanlarında verdiği eserlerle bilinen, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yıllarca öğretim üyeliği yapmış olan eski dekan Prof. Dr. Ünsal Oskay; vefatının 10’uncu yıl dönümünde üniversitemizde düzenlenen panelle anıldı. 

“Türk Düşünce Dünyasında Ünsal Oskay’ın Ayak İzleri” adlı panel; 17 Ekim’de, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Göksel Aymaz üstlendiği panele; Prof. Dr. Tayfun Atay, Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz ve Çınar Oskay konuşmacı olarak katıldı. 

Sözü alan Tayfun Atay; Ünsal Oskay hocanın Türkiye'de medya ve popüler kültür eleştirisi adına önemli bir isim olduğunu belirtti. Takiben konuşan Besim Dellaloğlu; Oskay’ın gerek çevirileriyle, gerek telif eserleriyle Frankfurt Okulu ve Eleştirel Teori'nin, Türkiye'de tanınmasına önayak olduğunu söyledi. Hediyetullah Aydeniz ise; Oskay hocanın doktora öğrenciliğinden başlayarak emekliliğine uzanan dönemdeki akademik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oğlu Çınar Oskay konuşmasında; babasının kendi fakültesinde anılıyor olmasının ailesi adına büyük anlam ifade ettiğini söyledi, babasının burada öğretim üyesi olduğu yılları çok mutlu geçirdiğini ekledi.

 

HIZLI ERİŞİM