Prof.Dr. Erkan Kaptanoğlu ISSICON 2015’de Üniversitemizi Temsil Etti

Bu yıl, 15.’si düzenlenen ISSICON (International Society of Spinal Injuries Congress) Kongresi, Hindistan Spinal Yaralanma Merkezi ve Uluslararası Omurilik Derneği işbirliği ile organize edilmiş olup,  birçok hayatı ve aileyi etkileyen “kompleks spinal travma“ ana teması üzerinde yoğunlaştı.

Dünyanın pek çok ülkesinden gelen ve özellikle omurilik travması konusunda uzmanlaşmış  beyin cerrahisi, ortopedi, fizik tedavi, üroloji ve pek çok alandaki deneyimli hekimler, araştırmacılar ve diğer bilim insanlarının, kök hücre nakli kullanımı da dahil olmak üzere, omurilik yaralanması ve tedavisi alanındaki son gelişmeleri  paylaşıp tartıştıkları kongreye davetli olarak katılan Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu iki ana konferans  verdi. Bunun yanı sıra “En İyi Bildiri Ödülü Jüriliği” ve oturum başkanlıkları ile de kongreye destek veren Kaptanoğlu,  kongre sonunda katılımcıların işbirliği ile, “Spinal Kord Yaralanmasına Yaklaşım” konusundaki tartışmalar için yol gösterici olacak “ortak bildiriler” hazırlandığını ifade etti. 

Prof.Dr. Erkan Kaptanoğlu, ülkemizde de trafik kazaları ve başka nedenlere bağlı omurilik yaralanmalarının önemli bir sorun olduğunu, dünyadaki meslektaşları ile işbirliği içinde olarak; tedavilerin ve teknolojilerin geliştirilmesi için, Marmara Üniversitesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nde omirilik yaralanmasında kök hücre tedavileri araştırmaları ve spinal ameliyatların devam ettiğini belirtti.

 

HIZLI ERİŞİM