Rektörümüz “2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu”na Katıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yükseköğretim alanındaki ikili iş birliğine ilişkin “Uygulama Mutabakat Zaptı" imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar öncülüğünde, Türkiye’den çok sayıda üniversitenin katıldığı fuarda, Marmara Üniversitesi de yerini aldı. “2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu” 13-14 Kasım tarihlerinde Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ev sahipliğinde, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlendi. İmzalanan Mutabakat Zaptıyla Türkiye ve Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğinin yeni alanlarla devam edeceği, yüksek lisans ve doktora programlarının öncelikli hedefler arasında yer alacağını kaydedildi.

Önemli bir Mutakabat Zaptı imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Özvar, “Bu Mutakabat Zaptıyla Türkiye ile Özbekistan üniversiteleri arasında lisansüstünde önemli iş birliklerinin kapısını aralamış olduk. İnşallah yüksek lisans ve doktora düzeyinde her iki ülke üniversiteleri arasında ortak iş birliği imkanlarını kolaylaştırmış olacağız" ifadelerini kullandı. Türkiye'deki ve Özbekistan'daki üniversitelerin karşılıklı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Prof. Dr. Özvar, özellikle son yıllarda meydana gelen çevreyle ilgili felaketler göz önünde bulundurularak doğal ve yenilenebilir enerji alanlarında iş birliği yapıldığını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt da açılış oturumunda yer alan konuşmasında enerji, ulaştırma, inşaat, makina mühendisliği alanlarında mühendislik eğitimi ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgiler verirken, Özbekistan üniversiteleri ile ortak AR-GE çalışmaları ve proje iş birlikleri başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Forumda, birçok Özbekistan üniversiteleri ile ikili iş birliği protokolleri imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Kurt, bu iş birliklerinin Marmara Üniversitesi ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

HIZLI ERİŞİM