Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt, Türkistan’da Gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) 6. Genel Kurulu’na Katıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB)’nin, Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde Türkistan’da gerçekleştirilen 6. Genel Kurulu; Türkiye’den 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurul Toplantısına; Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Macaristan’dan gelen rektör ve üniversite temsilcileri katıldı.

Türk Devletler Teşkilatı’nın; Türk dünyasının akademik ve kültürel faaliyetlerinin gelişmesi çerçevesinde geniş bir yelpazede yürüttüğü çalışmalarla, öncü ve örnek faaliyetler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt, bu toplantının; tüm katılımcı üniversite öğretim elemanları ve öğrencileri için de bir iletişim kapısı olduğundan bahsederek, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB)’nin çalışmalarının ne derece ehemmiyetli olduğunu, bu büyük potansiyel çerçevesinde daha da verimli ortak çalışmalara ve iş birliklerine olanak sağlayacağını aktardı.

 

HIZLI ERİŞİM