Restorasyon ve Klasik Cilt Atölyesi Açıldı

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Restorasyon ve Klasik Cilt Atölyesi açıldı. Atölyenin kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Arşivinden Restoratör ve Klasik Cilt Uzmanı Araştırmacı Mustafa Sulu üniversitemizde görevlendirilerek çalışmalarına başladı.

Zengin bir yazma eser ve Osmanlıca nadir eser koleksyonuna sahip olan Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sahip olduğu eserlerin korunması ihtiyacına binaen cilt ve restorasyon atölyesini hizmete açtı. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 13 adet Osmanlıca Defterinin restorasyon çalışmalarının tamamlandığı atölye üniversitemizin nadir eser koleksiyonlarının bulunduğu İlahiyat Fakültesi Kütüphanesinde açıldı.

Birim, üniversitemizin sahip olduğu nadir eser koleksiyonun koruma ve restorasyon çalışmalarını tamamlamak, bu konuda uzman personel yetiştirmek ve  bir otorite kurum olarak alanında söz sahibi olma amacını taşıyor.