"Sessiz Kahramanlara Ağıt"

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, 2014-2015 öğretim yılı mezunlarını “Sessiz Kahramanlara Ağıt” başlıklı yıl sonu etkinliği ile uğurladı. Üniversitemizin tarihi Haydarpaşa Yerleşkesi’nde 17 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı tasarımlar bir defile ile, bölüm öğretim elemanlarının hazırladığı çalışmalar ise bir sergi ile sunuldu.

Çanakkale Kara Savaşlarının 100. Yılına ithafen bölüm öğretim elemanları Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuriye İŞGÖREN, Öğr. Gör. Dr. Demet ÖZNAZ, Öğr. Gör. Dr. Mine Şakire ARIK DERİN, Öğr. Gör. Çimen BAYBURTLU ve moda tasarımcısı Can Yunus ÇETİNKAYA danışmanlığında; 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Sessiz Kahramanlara Ağıt” başlıklı koleksiyon ilgi gördü. Öğrencilerinin büyük çoğunluğunu Çanakkale Cephesinde kaybederek 1915 yılında hiç mezun veremeyen eski Tıbbiye (Darülfünun Tıp Fakültesi) okulunun bulunduğu tarihi atmosferde gerçekleştirilen kolleksiyon, hem göze hem duygulara hitap eden bir koreografi ile sunuldu.

Tasarım Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN açılış konuşmasında “Bu yıl Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yılı anısına, hüzünlü bir temayı işlemek, hem göze hem duygulara hitap etmek istedik, bize katkı ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi. Etkinliğe katılan M.Ü. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet AKALIN ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Nevzat ONAT da birer konuşma yaptılar.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gülhan ACAR BÜYÜKPEHLİVAN danışmanlığında, bölüm öğrencilerinin afiş, davetiye, dergi, katalog ve promosyon gibi görsel tanıtım araçlarını hazırlandığı etkinlikte konuklara, öğrencilerin hazırladığı ay yıldız rozetli promosyonlar sunuldu ve yoğun ilgi gördü. 

Etkinlik kapsamında bölüm öğretim elemanlarından; Yrd.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN, Yrd.Doç.Dr. Erkan İŞGÖREN, Yrd.Doç.Dr. Gülhan ACAR BÜYÜKPEHLİVAN, Yrd.Doç.Dr. Leyla ULUSMAN, Öğr. Gör. Dr. Demet ÖZNAZ, Öğr. Gör. Çimen BAYBURTLU ve moda tasarımcısı Can Yunus ÇETİNKAYA tarafından hazırlanan “100. Yılında Çanakkale İmgelerimiz” başlıklı sergi de oldukça etkileyici bir sunum ile sergilendi ve ilgiyle karşılandı.

 

HIZLI ERİŞİM