Spor Eşitliktir Etkinliği Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü engelli haftası sebebiyle Spor Eşitliktir etkinliğini gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarını Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zuhal Pek ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut yaptılar.

Zuhal Pek konuşmasında Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerine hak temelli anlayışla eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp bütünleştirici eğitim ortamında birçok öğrenci yetiştirdikleri için mutluluğunu ifade etti. Erişilebilirliğe verdiği önemle yaptıkları çalışmalardan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyip her zaman daha iyisi için çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut ise konuşmasında engelli haftasının önemine değindi ve kurum olarak "engellilik" kavramına dair yapılan tüm çalışmalara verilen önemi dile getirdi. Ayrıca Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğüne bu etkinliğin düzenlenmesi ve diğer çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından NTV Radyo programcısı Ayhan Aktaş, Lig Radyo programcısı Haluk Kesin, Milli Sporcu olan tekerlekli basketbol oyuncuları Figen Eroğlu Ada, Zeki Ada, ampüte milli futbolcular Oktay Yıldız, Nurettin Dursunov ve Pascal Nouma ile sohbet ettiler.

Sohbette ampüte futbolu ve ampüte futbolcu olmak; tekerlekli sandalyede bir basketbolcu olmak ve sporun kişiye kazandırdıkları ön plana çıktı. Sporcular spor sayesinde yaşadıkları aktif hayat ile kendilerinden emin ve başarılarıyla mutlu olduklarını ifade ettiler. Sohbet sonrasında Pascal Nouma ve ampüte futbolcular mini kaleye şut çekmek üzere bir süre oynadılar. Daha sonra Pascal Nouma ve basketbolcular mücadele ederek basket attılar. Etkinlik sonunda plaket ve sporcuların isimlerinin yazıldığı fincanlar kendilerine takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM