Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı İmza Töreni

MÜSEM bünyesinde yapılan ve program koordinatörlüğünü BESYO öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Veysel Küçük ile Yrd.Doç.Dr. Sinan Bozkurt’un yaptığı eğitim programının imza töreni Anadoluhisarı Kampüsü'nde, Spor Akademisi konferans salonunda yapıldı. İmza törenine Spor Akademisi Müdürü Prof.Dr. Salih Pınar, BJK Başkanı Fikret Orman, MÜSEM Müdürü Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, BJK yönetim kurulu üyeleri, BJK Özkaynak Düzeni futbol antrenörleri, Spor Akademisi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Program koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Veysel Küçük yaptığı açılış konuşmasında, spor ortamlarında çocuklarla yoğun ilişkiler içinde olan antrenörlerin, onların korumasında üst düzeyde sorumluluklarının olduğunu ve istismar formlarının her türlüsüne karşı farkındalığın yüksek olması gerektiğini, bu eğitimin antrenörlerin öncelikle sporcuların temel değişimlerini tanımaları, çocuk istismarının ve çocuk korumanın ne olduğunu kavramaları ve sporda güvenliğin ve iyi oluşun sağlanması için uygulamalar yapabilmeleri amacıyla bu programın hazırlandığını söyledi.

Koordinatör Küçük ayrıca, bu yönüyle ilk defa yapılan bir çalışma olduğunu ve ilk kez bir spor kulübüyle ortak yapılan bir çalışma olduğunu da sözlerine ilave etti. Daha sonra Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Salih Pınar yaptığı konuşmada, BJK ile daha önce 2013 yılında Beşiktaş Kulübünün kuruluşunun 100. Yılında "Geleceğin Yıldızları" adı altında ortak bir proje yaptıklarını, spor kulüplerinin akademi dünyası ile işbirliğinin artırılmasının ülkenin sporcu kaynağının sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılmasında önemli bir işbirliği olduğunu, Spor Akademisi olarak isteyen tüm kulüplere ellerinden gelen yardım ve işbirliğine de hazır olduklarını belirtti.

Konuşmasını yapan BJK Başkanı Fikret Orman, kulüplerin alt yapıya daha çok önem vermeleri gerektiğini, bilimsel bir eğitim için üniversitelerle daha çok işbirliğine gerek duyulduğunu, kulüp olarak bu alanda daha sık işbirliği yapacaklarını söyledi. Bu çalışmaların kulüpleri de mali olarak daha iyi seviyeye getireceği gibi ülkenin spor potansiyelinin ortaya çıkarılması açısından da çok önemli olduğunu ilave etti. Konuşmalardan sonra işbirliği protokolü; BESYO Müdürü Prof.Dr. Salih Pınar, BJK Başkanı Fikret Orman ve MÜSEM Müdürü Prof.Dr. Ahmet Yılmaz tarafından imzalandı. Tören fuaye alanında yapılan kokteyl ile sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM