Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Deprem Bölgesine Destek

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yardım faaliyetlerine başlayan Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri ürettikleri ürünleri bayram öncesinde bölgeye ulaştırmayı başardı.
Özellikle çocukları mutlu etmeyi hedeflediklerini belirten Öğrenciler, ürettikleri ürünlerini TİHCAD (Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) aracılığı ile Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yer alan ilgili kurumlara ulaştırdı.
Tera Giyim A.Ş., Tematek ve A-Teks Tekstil A.Ş. firmalarının malzeme ve teknik desteklerini Moda Tasarım Programı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri, ürünlere dönüştürdü.
Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde bulunan atölyelerde gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda saç tokası, çanta, bileklik gibi küçük hediye setlerinin yanında pijama, t-shirt, sweatshirt, eşofman ve battaniye gibi temel ihtiyaçlara yönelik ürünler üretildi.
Öğrenciler, bahar yarıyılı boyunca üretim faaliyetlerine devam edip, deprem bölgesine yardım göndermeye devam edeceklerini belirttiler.

HIZLI ERİŞİM