Teknoloji Fakültesi Akademisyenlerimizin İSTKA Proje Başarısı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yetenek İstanbul Mali Destek Programı kapsamında sunulan “Marmara Genç Yazılım Eğitim Merkezi Kurulması” başlıklı proje desteklenmeye uygun görüldü.

Bu proje eğitim hayatını tamamlamış, istihdam edilmemiş gençlere yönelik bir “Yazılım Eğitim Merkezi” kurulmasını hedeflemektedir.

Yürütücülüğünü öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Demir’in yapacağı projede, Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı programı öğretim elemanları da görev yapacak. 24 ay sürecek projede Veri Bilimi Uzmanı, Java ile Yazılım Geliştirme, Web ve Mobil Uygulama Geliştiricisi olmak üzere 3 farklı programda eğitimler verilecek. Toplam 3.000.000 ₺ destek alacak olan projenin bütçesi performans ödemeleri ile birlikte 7.200.000 ₺’a kadar çıkabilecektir.

Projede emeği geçen öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılı bir proje dönemi dileriz.