Teknoloji Fakültesi Lisans Öğrencimiz Doğal Ligament Dokusuna Alternatif Yapay Ligament Üretti

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği lisans öğrencimiz Elif Saatçioğlu’nun yaptığı çalışma Q1 kategorisinde bulunan European Polymer Journal (IF=3.862) dergisinde yayınlanmak üzere kabul edildi.

Öğrencimiz NBUAM merkezinde yaptığı bu çalışmada, elektroeğirme yöntemi ile doğal ligament dokusuna benzer yapay ligament dokusu üretmiştir. Ligament, eklem bölgelerinden kemikleri birbirine bağlayan ve dizdeki en çok yaralanan alan olan bağ dokusudur. Bu ligament dokusu hasar gördüğünde tedavisi güçtür ve geç iyileşir. Bu çalışma ile, hasarlı ligament dokusunun yerini alabilecek sentetik yapay ligament dokusu üretmek amaçlanmış ve çalışmanın sonucunda, üretilen yapıların doğal ligament dokusuna alternatif bir yaklaşım olabileceği kanıtlanmıştır.

Lisans öğrencimizi, doktora öğrencimiz Songül Ulağ ve hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.