Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyemiz Songül Ulağ’ın TÜBİTAK Proje Başarısı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulağ’ın yürütücülüğünü yapacağı ‘Kişiye Özgü Semblefaron Halkalarının Üretilmesi’ adlı proje Tübitak 1005-Yeni Fikirler ve Ürünler Programı kapsamında destek kazanmıştır.

Bu projede öncelikli olarak oküler kimyasal/termal yanmalar sonucu oluşan semblefaron tedavisinde ve çeşitli etiyolojik faktörler sonucu oluşabilecek semblefaron tedavilerinde adezyonu engellemek için ilk kez kişiye özgü tasarlanabilir, daha yumuşak, esnek ve hasta ile yüksek biyouyumlu semblefaron halkalarının üretimi yapılmış olacaktır.

Projede görev alan Teknoloji, Tıp ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılı bir proje dönemi dileriz.