Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesinin Uluslararası Başarısı

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaynak’ın yürüttüğü, Amerikalı ve Alman araştırmacıların yer aldığı ve Dünya’da imalat alanındaki en saygın dergi olan CIRP Annals Manufacturing Technology dergisinde yayınlanan çalışma kapsamında geliştirdikleri “nümerik model”; dünyada 510’den fazla endüstriyel firma ve 130’dan fazla üniversite tarafından kullanılmakta olan Amerika menşeli bir sonlu elemanlar analizi mühendislik yazılımına imalat süreçlerinin (dövme, haddeleme ve talaşlı imalat gibi) faz dönüşümü modeli olarak ekleniyor.

Prof. Dr Yusuf Kaynak, Dünya’nın birçok ülkesinden bu sonlu elemanlar yazılımını kullanan endüstriyel firmaların ve üniversitelerin katıldığı yıllık kullanıcı toplantısının açılış konuşmasını yapmak ve modelini tanıtmak üzere davet edildi. Çevrim içi platformda gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Kaynak; geliştirdiği modeli, modelin mühendislik yazılımına adaptasyonun, yazılımda nasıl kullanılması gerektiği, sonuçların analizi ve yorumlanması gibi hususlara değindi.

Hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.