Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon AR-GE Merkez Laboratuvarı 5. Heritage İstanbul Fuarına Katıldı

Ülkemizin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılması amacıyla 23-25 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenen ve sektörün tek buluşma noktası olan Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri 5. Heritage İstanbul fuarı gerçekleştirildi.

Fuara Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde; Tekstil Mühendisliği, Basım Teknolojileri ve Sanat Tarihi Bölümlerinin ortak projeleriyle ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon AR-GE Laboratuvarında (Konresargem) gerçekleştirilen faaliyetler laboratuvar sorumlusu Tekstil Mühendisliği Bölümünden Dr. Meral Özomay, Basım Teknolojileri Bölümünden Dr. Zafer Özomay ve bölüm öğrencilerinin katkılarıyla tanıtıldı.

Fuar kapsamında ayrıca çeşitli seminer ve eğitimler gerçekleştirildi.

Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Meral Özomay tarafından “Tekstil Konservasyonu, Restorasyonu ve Envanter Kayıtlarında Bilimsellik” konulu seminer yoğun ilgi ve katılımla başarı ile gerçekleştirildi.