Tıp Fakültesi’nden Üçüncü Akreditasyon Belgesi Başarısı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi. Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda 21 Aralık Perşembe günü düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Dekan Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitelerin, bilgi üretimi ve eğitimde kalite standartlarını yükseltme sorumluluğunu taşıyan kurumlar olduğu söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Bu bağlamda Tıp Fakültemizin akreditasyon belgesine sahip olması, kurumsal kalitemizin ve eğitim standartlarımızın ne kadar iyi ve ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir” diye konuştu. Sağlık alanında uzmanlaşmış, topluma öncülük eden, etik değerlere sahip bir öğretim üyesi kadrosuna sahip olduğunu belirten Rektör Kurt, “Bu belge, kaliteyi ne kadar önde tuttuğumuzun göstergesidir. 3’üncüsünü aldığımız bu belge, en iyi eğitimi vermek için gerekli standartları yakaladığımızı göstermekte olup hem ulusal hem de uluslararası arenada Marmara Üniversitesi’ni daha çok tanınır hale getirmektedir” dedi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Bu vesileyle emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve TEPDAD’a teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Akreditasyon belgelerinin eğitim süreçlerinin bir kalitesinin göstergesi olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Dekan Prof. Dr. Şehirli, “Yenilenen eğitimin sürekli değişmesi yeni kriterleri karşımıza çıkarıyor ve bir disiplin oluşturuyor. Bu süreç içerisinde kendimizi değerlendirerek, neleri iyi yaptığımızı ya da eksiklerimizi görmemizi sağlıyor. Amacımız her zaman daha iyiye ulaşmak, bu yolda da çok emek veren öğretim üyelerimize, TEPDAD’a ve Rektörümüze çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Akreditasyon Belgesi’nin Bu yıl 3’üncüsü veriliyor” diyen TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “Gelecekte Hekimlik ve Tıp Eğitimi” adlı, farkındalık yaratmak adına detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bu süreci kararlılıkla yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Sayek, ilk kez akredite olan sekiz tıp fakültesinden biri olduğunu vurguladı. Bunun kurumsal kültürün oluşması yönünde önemli bir adım olduğunu belirten Sayek, gelecekteki tıp eğitimi ile ilgili de bilgiler verdi.

Tören, akreditasyon belgesinin alınması ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

HIZLI ERİŞİM