TradeMaster Finans Platformu Açılış Töreni

Dünya’da teknolojik gelişmelerin hızlanması ile son yıllarda üniversitelerde eğitimde teknoloji kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu teknolojik gelişmeler, finans ve ekonomi bilim dallarında uygulamaya verilen önemin artması; İş Yatırım'ın piyasa tecrübesi ve ekonomik araştırmalardaki geniş kapsamı TradeMaster uygulamasıyla birleşince, akademi ve iş dünyasının etkin bir beraberliği için önemli bir potansiyeli de kendiliğinden ortaya çıkarmış bulunmaktadır.   Bu potansiyeli değerlendirmek üzere hazırlanmış olan TradeMaster Kampüs'te Projesi kapsamında, Enstitüler binası içerisinde Üniversite ile beraber karar verilen alanda ayrı bir birim oluşturularak bu alana öğrencilerin kullanımı için TradeMaster ürünlerinin yüklü olduğu bilgisayarlar, ulusal haber kanallarındaki finans programlarının takibi için televizyon yayını, okuma alanı gibi özellikleri olan TradeMaster Finans Platformu isimli merkez oluşturulmuştur. Kullanıma açılan bu programlar ve sanal işlem olanaklarının üniversite bünyesinde verilmekte olan derslerle entegrasyonu öğrencilere gerçek finans dünyasının kapılarını aralayacaktır.   Projenin öncelikli hedeflerinden biri olan teorik bilgilerin pratik uygulamayla birleşmesini sağlamak amacıyla, belirlenen derslerde, İş Yatırım bünyesinde görev yapan uzmanlar bu merkezlerde öğrencilerle bir araya gelerek finansal piyasalardaki tecrübelerini paylaşacaklardır. Uzmanlar, gerçek dünyada portföylerin nasıl oluşturulduğundan, açıklanan ekonomik verilerin nasıl yorumlandığına ve bunu takiben yatırım kararlarının nasıl etkilendiğine kadar geniş bir yelpazede bilgi birikimlerini paylaşarak daha okul döneminde Yatırım Bankacılığı ile öğrencileri tanıştırmayı ve mezuniyetlerinden sonra onları sektöre atacakları ilk adımlara hazırlamayı hedeflemektedirler.   Hem öğrencilerin piyasaya olan ilgisinin artırılması hem de eğitimlerinde edindikleri teorik bilgilerin pratikle verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla; proje kapsamında yer alan üniversiteler arasında yarışmalar düzenlenerek, bu yarışmaların sonucunda başarılı olanlara ödüller sunulacaktır. Bütün bu hedef ve planlamalar doğrultusunda oluşturulan Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü – İş Yatırım İşbirliği TradeMaster Finans Platformu açılışı 21 Ekim 2015 tarihinde Saat 11:00’de gerçekleştirilecek olup tüm akademisyen ve öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.