TÜBA-GEBİP Ödülleri Kapsamında Marmara Üniversitesi Akademisyenlerine Ödül

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülleri sahiplerini buldu. Bilim insanlarını ödüllendirmek ve araştırmalarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilen ödül programında Marmara Üniversitesi’nden 2 akademisyen ödüle layık görüldü. Sosyal Bilimler kategorisinde Siyasi Tarih alanında Doç. Dr. Ali Erken ve İktisat alanında Dr. Öğretim Üyesi Seçil Yıldırım Karaman ödüle hak kazandı. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

TÜBA bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA-GEBİP Ödülü’nü 2022 yılında; Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Eczacılık Özel Ödülü de dâhil 21 farklı üniversite ve kurumdan 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı.

Böylece şimdiye kadar TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı 610'a yükseldi. Türkiye’nin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri bakımından özel bir öneme sahip.

Akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM