Türkiye 13. Vergi Kongresi

Üniversitemiz Sultanahmet Rektörlük binasında düzenlenen ve iki gün sürecek olan kongrenin açılışını İSTİVAK Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Saffet Açıkgöz yaptı. Oturumun açılış konuşmaları üniversitemiz İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahamet Bülbül, İşletme Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert ve İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Genel Başkanı Hikmet Kabuk tarafından yapıldı. Protokol konuşmalarını ise üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan ile TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu yaptı.

Ekonomik Gelişmişlik ve Vergi Uygulamaları konulu ilk oturumun başkanlığını İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Sezai Onaral yürüttü. Birinci oturumda; Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Faruk Gözübüyük, üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülay Yılmaz ile Dr. Bumin Doğrusöz ve Ernst&Young Türkiye Başkanı Mustafa Çamlıca konuşma yaptı.

Türkiye'de Ekonomi Politikaları ve Vergi Uygulamaları konulu ikinci oturumun başkanlığını ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren yürüttü. İkinci oturumda ise; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ateş Oktar, Yeminli Mali Müşavir Talha Apak, Mükellef Hakları Koruma Derneği Başkanı Oğuz Çetinkaya ve Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz konuşma yaptı.

 

 

HIZLI ERİŞİM