Türkiye İnovasyon Haftası

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Dr. Çimen Bayburtlu yönetiminde 19 Eylül 2016 tarihinde hazırlıkları başlatılan proje çerçevesinde; her iki kuruma ait projeler, 8 Aralık 2016'da yapılan sunum ve mini bir defile ile beğeniye sunuldu.

"Çizgilerin Düzeni" başlıklı projede Tasarım Bölümü öğrencileri Minimal Art’ın sadeliğini kullanarak hazırladıkları kalıplarını Optik Art’ın göz yanıltan desenleri ile birleştirerek farkındalık yarattıkları tasarımlarını fonksiyonel giysilere dönüştürdüler. Gündüz kıyafetine yapılan eksiltme ve çıkartmalar sayesinde giysiyi gece kıyafetine dönüştürerek zamanın önemine vurgu yapıldı.

"Biçimlerin Dili" başlıklı projede ise Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğrencilerinin Minimal Art’ın anahtar kelimesi olarak hazırladıkları ve farklı malzemeler kullanarak oluşturdukları takılar; biçimleriyle yaşam ve ölüm döngüsüne gönderme yapmak üzerine tasarlandı.

Farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan tasarımlar, ziyaretçiler tarafından da ilgiyle karşılandı.