Türkiye'nin En Etkin 50 CMO'sundan Yüzde 5’i Marmara Üniversitesi Mezunu

Business School Istanbul (BMI) tarafından DataExpert iş birliğiyle hazırlanan, Marmara Üniversitesi mezunlarının da bulunduğu “En Etkin 50 CMO” listesindeki pazarlama liderlerinin, kariyer basamaklarını tırmandıkları gözlendi. Listeye giren CMO’lardan (Chief Marketing Officer, Pazarlama Müdürü) yüzde 21’i terfi ederken yüzde 10’u CEO ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı pozisyonlarına yükseldi, yüzde 11’i de mevcut koltuklarını büyüttü. 

Söz konusu listede, Türkiye’nin en etkin 50 CMO’sundan yüzde 5’i Marmara Üniversitesi mezunu. Ayrıca yöneticilerin mezun oldukları bölümler arasında işletme yüzde 26, ekonomi yüzde 17, endüstri mühendisliği yüzde 12, siyaset ve uluslararası ilişkiler yüzde 9, elektrik ve elektronik mühendisliği ise yüzde 7 oranında seyretmekte. Ek olarak, CMO’ların yüzde 61’inin yüksek lisans derecesi bulunmakta ve yüzde 45’i kadınlardan oluşmakta.

Yüzde 5’ini Marmara Üniversitesi mezunlarının oluşturduğu En Etkin 50 CMO listesi, 2021’in Mart ayında Fortune Türkiye’de yayımlanacak. 

Haber: Nida Şenler

Kaynak: Haber ve görsel Milliyet Gazetesi (milliyet.com.tr)

 

 

HIZLI ERİŞİM