Uluslararası Bağdat Demiryolu Konferansı

Türk-Alman siyasi, politik, askeri ve kültürel ilişkilerinin 1. Dünya savaşı öncesinde “Bağdat Demiryolu” projesi kapsamında ele alınması ve bu sürecin günümüze yansımaları konularında düzenlenen konferans serisinin üniversitemizdeki semineri; 11 Kasım 2015'te Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Saat 14.00'de yapıldı. Prof.Dr. Jürgen Lodemann'ın onur konuğu olarak katıldığı seminerde üniversitemiz Tarih Bölümü'nden Prof.Dr. Vahdettin Engin ve Doç.Dr. Davut Hut, Hacettepe Üniversitesi'nden ise Yrd.Doç.Dr. Sedat Şahin de konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde; Bağdat Demiryolu tarihçesi, 2. Abdülhamid döneminde İmparator 2. Wilhelm'in Türkiye Ziyaretleri, Bağdat Demiryolu ve Petrol Mücadelesi, Türk-Alman İlişkileri Erken Ortaçağ Dönemine Mi Dayanıyor? gibi başlıklar ele alındı.