Umudumuz 6 Yaşında

15 Mart 2010 tarihinde birkaç gönüllü ile yola çıkan ve o günden bugüne 900’ü aşkın gönüllüyle, 54 ildeki 94 köy okulunda proje gerçekleştiren kulüp, ne amaçla kurulduklarıyla ilgili bilgiler verdi. 8 Mart 2016’da üniversitemiz İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, düzenlendiği günün anlam ve önemi dolayısıyla kadının toplumdaki yeri ve temsil oranına nazaran, kulübün kadınların çoğunluk oluşturduğu yönetim yapısına vurgu yapan konuşmalarla davetlilerin beğenisini kazandı.

2015 yılında dernekleşme aşamasına geçen ve bundan sonra “Bir Çocuk Bir Umut” ismiyle dernek ve kulüp çalışmalarını birlikte yürütecek olan öğrenci kulübünün gönüllüleri, Anadolu köylerindeki sıkıntılar ile ülkemiz eğitim sisteminde yaşanmakta olan sorunları ortadan kaldırmak için 6 yıl önce bu sosyal sorumluluk projesini başlattıklarının altını çizdi. Amaçları doğrultusunda her ay 2 farklı ildeki köy okulunda proje gerçekleştiren, gün boyu yapmış oldukları eğlenceli-eğitici etkinlikler ile minik kardeşlerine okuma sevgisi aşılayan kulüp, tanıtım etkinliğini videolu sunumlarla, veli ve öğretmenlerin proje sonrası izlenimleriyle ve gönüllülerin kulübü anlattıkları konuşmalarıyla da izleyenlerine zengin bir etkinlik gerçekleştirdi.

Tanıtım Etkinliği, önceden proje gerçekleştirilmiş bölgelerden olan Kütahya Altıntaş Okulu’nun eski Müdürü Mustafa Dinç’in konuşması ve köy okulundayken projede yararlanmış olan Kader isimli öğrencinin proje izlenimlerini anlattığı konuşmanın ardından son buldu. 

 

HIZLI ERİŞİM