Üniversitemiz EAHIL 2021 Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptı

Avrupa Tıp ve Sağlık Bilimleri Kütüphanecileri Derneği orijinal adıyla EAHIL (European Association for Health Information and Libraries), her yıl farklı bir ülkede olmak suretiyle konferanslar ve çalıştaylar düzenlemektedir. Bu yıl gerçekleştirilen EAHIL 2021 Çalıştayı, Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının girişimi ile, 5-8 Temmuz tarihleri arasında "Crossing the Bridge: New Challenges, New Opportunities" temasıyla Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. COVID-19 küresel salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen çalıştaya; 32 farklı ülkeden 164 kütüphaneci ve bilgi profesyoneli katıldı.

Çevirim İçi Sanal Fuar Platformu ile yapılandırılan çalıştayda; etkileşimli atölyelerden, çevrimiçi kurslara, sözlü sunumlardan, poster sunumlarına kadar pek çok bilimsel toplantı içeriğinin yanı sıra davetli konuşmacıların katıldığı genel oturumlar, açılış ve kapanış konserleri, İstanbul’u ve ülkemizi tanıtan videolar ve sanal müze gezileri düzenlendi. Katılımcılara; bilim, kültür-sanat ve sosyal faaliyetlerle entegre olmuş bir deneyim yaşatıldı.

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen, ülkemizi uluslararası bilgi ve belge yönetimi alanında temsil etmekten gurur duyduğumuz EAHIL 2021 Çalıştayı, katılımcıların teşekkürleri ve başarı dilekleri ile sona erdi.

Söz konusu çalıştay, sanal ortamda; https://eahil.digicon.ist adresi üzerinden gezilebilmektedir.

HIZLI ERİŞİM