Üniversitemiz Eczacılık Öğrencileri Birliği'nden Bilinçli Diyabet Seferi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (MUPSA) Halk Sağlığı Koordinatörü Burçin Kılıç ve takımı tarafından organize edilen “Bilinçli Diyabet Seferi“ etkinliğinde öncelikle diyabet hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra izleyicilerden gelen sorular da cevaplandırıldı. Sorulan sorular ise; şişmanlığın diyabete etkisi, hangi yaş aralığında diyabet görülebileceği, gebelikte diyabet , diyabetten en çok etkilenen organlar ve diyabette hangi besinlerin tüketilebileceği yönünde oldu. Yaklaşık elli öğrencinin katıldığı etkinlikte hazırlanan broşürler ve küçük bilgilendirme kağıtları dağıtılarak dünyada ve ülkemizde en sık görülen hastalıklardan biri olan diyabet hakkında farkındalık yaratıldı.