Üniversitemiz Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'ın Büyük Başarısı

Üniversitemiz Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz; Amerika Birleşik Devletleri Standford Üniversitesi’nin yürütücü önderliğinde hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesi; Amerika Birleşik Devletleri Standford Üniversitesi’ndeki yürütücünün önderliğindeki araştırmacılardan oluşan ekip tarafından hazırlandı. Listede bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, yazar sırası (ilk isim, kıdemli yazar, tek yazar vb.) gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak hazırlanan 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalı yer aldı.

Türkiye'den tüm bilim dallarından 196 bilim insanının bulunduğu listede, Prof. Dr. Yılmaz gastroenteroloji alanındaki tek araştırmacı oldu.

Plos Biology isimli dergide yayımlanan, yaklaşık 7 milyon araştırmacı arasından 100 bin civarı üst düzey bilim insanın yer aldığı, halka açık veritabanına ve listeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.