Üniversitemiz Mezunu Doç. Dr. Betül Kaçar’ın Büyük Başarısı

Doç. Dr. Betül Kaçar’ın üniversitemizde öğrenciyken başvurduğu proje ile Amerikan Howard Hughes Tıp Enstitüsü (HHMI) tarafından ödüllendirilmesiyle başlayan başarı serüveni devam ediyor.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra, ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi departmanında görev yapan Türk bilim insanı Doç. Dr. Betül Kaçar, NASA'nın (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi) evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturduğu ekibe kabul edildi.

Doç. Dr. Kaçar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye ufak bir sağlık sorunu ile başladım, ilaç gibi geldi bu haber sabah sabah. Her şeyin başı sağlık diye bitireyim." sözlerini kaydetti.