Üniversitemizde “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” Coşkusu

Marmara Üniversitesi’nde “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında, 26 Ekim Perşembe günü Göztepe Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu’nda “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” düzenlendi. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO) organizasyonunda, 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığı Orkestrası ve Atatürk Eğitim Fakültesi, Müzik Öğretmenliği Ana bilim Dalı öğrencilerinin birlikte verdikleri konsere, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Uslu, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Talat İnan, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Çoban ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmet Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığı’nın İstiklal Marşı’nı okutmasıyla başlayan konserin sunuculuğunu ise YADYO Müdürü Prof. Dr. Harun Duman yaptı.

Bu toprakların Türklerin olduğunu ve sonsuza kadar bu şekilde kalacağını vurgulayarak programı başlatan YADYO Müdürü Prof. Dr. Harun Duman, “Bu Cumhuriyeti, Atatürk ve onun silah arkadaşları kanlarıyla sulayıp bize emanet etmiştir” dedi. Salonun tamamını dolduran seyircilere, “Bu vatanın, bu cumhuriyetin sahipleri sizlersiniz” diyerek seslenen Prof. Duman’ın hitabıyla konser başladı.

Şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi’nin yaptığı Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı korosu, “Neslin Deden, Ceddin Baban”, “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı”, “İzmir Marşı”, “Gülpembe” gibi en çok sevilen şarkıları ve marşları okudu. Bnd. Kd. Albay Kemal Tufan yönetimindeki 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığı Orkestrası solistleri ile Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalındaki öğrenci solistlerin solo olarak seslendirdikleri şarkılara spor salonunda iki saat boyunca coşkuyla destek veren, ellerindeki Türk bayraklarını indirmeyen seyircilerin eşlik etmesi unutulmaz anlara sahne oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi’nin de solo performans yaptığı konserin sonuna doğru, Prof. Dr. Harun Duman ve Prof. Dr. Sebahat Deniz öncülüğündeki öğrencilerle ve katılımcılarla birlikte salonda büyük bir Türk Bayrağı açılırken, hep bir ağızdan “Memleketim” şarkısı söylendi. Etkinlik, fotoğraf çekimi ve hediye takdimlerinin ardından konser sona erdi.

HIZLI ERİŞİM