Üniversitemizde “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri” Başladı

Marmara Üniversitesi’nin “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri”, Göztepe Yerleşkesi 125. Yıl Açık Amfi’de gerçekleştiren “Açılış Programı” ile başladı. Programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Murat Arısal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşunun ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu ve Müzik Bölümü Halk Müziği Korosu’nun İstiklal Marşı’nı okutmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasına, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, zamanının çok ötesinde ve hâlâ geçerli olan vizyonuyla milletimize armağan ettiği ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılını’ büyük bir gururla kutlayacağız” diyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Cumhuriyet; Millî Mücadele’nin, İstiklal Savaşı’nın sonucunda elde edilen başarının tacıdır” dedi.

“Cumhuriyet, zorbalığa karşı bir başkaldırıdır”

Rektör Kurt konuşmasına, “Cumhuriyetin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere “Millî Mücadele” kahramanlarının bizlere en büyük armağanı, en değerli emaneti olduğunun altını çizen Kurt, baskıya ve emperyalist devletlerin tahakküm ve zorbalığına bir başkaldırı olduğunu dile getirdi. Cumhuriyetin, toplumun tüm kesimlerinin refahı, huzuru ve nihâyetinde mutluluğunun teminatı olduğunu belirten Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet, ilerici ve öngörülü yaklaşımlarıyla bizlere çağdaş bir toplum olmanın bütün anahtarlarını sunmuştur. Çok kısa bir sürede çok güçlü bir ülkenin temellerinin atılmasını sağlayan bu anahtarlar arasında eğitim, en önemlisi olmuştur. Nitekim Atatürk’ün de üzerinde en çok durduğu meselelerin başında eğitim gelmiştir. Hayalimizdeki daha çok güçlü Türkiye yarınlarına ulaşmak için çağdaş bir eğitim sistemi ile yetişmiş, özgür düşünen, bilim-kültür-sanat alanlarında iyi yetişmiş, sosyal sorumluluk sahibi gençlerimiz, ilk yüzyılımızda olduğu gibi ikinci yüzyılımızda en önemli gücümüz olacaktır” sözleriyle devam etti.

“Gençlere, güçlü ve mutlu bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım atmak üzere olduğumuz şu günlerde, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olarak gençlere, güçlü ve mutlu bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını vurgulayan Rektör Kurt, “Marmara Üniversitesi olarak gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Çağdaş ve uygar bir Türkiye’de hep birlikte; bilimden aldığımız güçle, huzurla ve güvenle yaşamaya devam edeceğimiz ikinci yüz yılımız için onları cesaretlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetin 100. yılını coşkulu bir şekilde kutluyoruz”

Marmara Üniversitesi olarak 23-30 Ekim tarihleri arasında 8 gün boyunca 100. yıla yakışır bir biçimde, bilim, sanat, spor odaklı etkinliklerden oluşan birbirinden farklı programlarla Cumhuriyetin 100. yılını coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını belirten Kurt, bu programlarda emek veren akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkürlerini sunarak konuşmasına son verdi.

Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu ve Müzik Bölümü Halk Müziği Korosu’nun Anadolu’dan esinlendiği, Atatürk’ün sevdiği ve Cumhuriyeti anımsatan şarkılarından oluşan konserle dinleyiciler, duygu dolu anlar yaşadı. Tören, hediye ve çiçek takdimi ile son buldu.

HIZLI ERİŞİM