Üniversitemizde “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Selam Uçurtma Şenliği” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Selam Uçurtma Şenliği" düzenlendi. Mehmet Genç Külliyesi Açık Alan’da düzenlenen etkinliğin açılışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Cumhuriyetin gerçekten kolay kazanılmadığına dikkati çekerek konuşmasına başlayan Kurt, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere arkadaşlarıyla birlikte hakikaten büyük bir mücadele neticesinde elde ettiğimiz Cumhuriyeti bize emanet ettiler. Biz de bu emaneti daha nice yüzyıllarda devam ettirmek için böyle gençlerle, aileleriyle ve personelimizle birlikte coşkuyla “Cumhuriyetimizin 100. Yılı”nı kutluyoruz. İnşallah daha nice yüzyıllarca devam edecek Cumhuriyetimiz için böyle neşeli, huzurlu, mutlu bir şekilde kutlamak nasip olur" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında üzerinde Türk bayrağı ve 100. Yıl logosu bulunan uçurtmalar gökyüzü ile buluşurken, etkinlikte akademik/idari personel, öğrenciler ve her yaştan katılımcı yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Maltepe Gençlik Merkezi de etkinlik alanında filografi, sepet örücülüğü, ebru sanatı, seramik, ahşap yakma, tezhip kaligrafi ve minyatür stantları kurarak, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. (Kaynak:AA)