Üniversitemizde İç Kontrol Eğitimi Verildi

Eğitimin açılış konuşması üniversitemizin Rektörü Prof.Dr. M. Emin Arat tarafından yapıldı. Rektörümüz yaptığı konuşmada "İç Kontrol Sistemi temelde üst yöneticinin sorumluluğunda olup, üst yönetici de bu sorumluluğu Harcama Yetkilileri, yani Dekanlar, Müdürler, Mali Hizmetler Birimi ve İç Denetim Birimi vasıtası ile yürütmektedir." dedi. "Buna göre üst yöneticilere, iç kontrol sisteminin kurulması ve gözetilmesi, izlenmesi, her türlü düzenlemelerin yapılması görevleri verilmiştir. Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde bu çalışmalara önem verildiği için revize ihtiyacı duyulmuştur. Çalışmalarımıza birimlerimiz bazında, bugünkü eğitimimizle başlamış bulunmaktayız." şeklinde konuşmasını sürdüren Rektör Arat, bu eğitimin üniversitemiz iç kontrol çalışmalarına sağlayacağı katkıya olan inancını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından ise; üniversitemiz İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nuran Cömert tarafından eğitim sunumu yapıldı. Dekan Cömert yaptığı sunumda; bu tip çalışmalarda önce kontrol, sonra denetim yapılması gerektiğini vurgulayarak iç kontrol rehberi temel amaçları hakkında bilgi verdi.