Üniversitemizde “Meme Sağlığı ve Sanal Gerçeklik Teknolojisi ile Meme İncelemesi Etkinliği” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında “Sanal Gerçeklik (VR) ile Meme Sağlığı, Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi ve Sanal Gerçeklik Atölyesi" gerçekleştirildi. Kartal Yerleşkesi Konferans Salonu’nda 30 Ekim Pazartesi günü düzenlenen etkinlik, açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğretim üyesi ve MEMEDER yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt tarafından “Dünya Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi Bilgilendirme” sunumu yapıldı. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Nuran Akyurt tarafından yapılan ve Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP 2023 çağrısı) ile desteklenen “Sanal Gerçeklik Teknolojisi VR ile Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Protitibinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında geliştirilen modüller, MEDUVR platformu aracılığıyla gönüllü öğrencilerin sanal gerçeklik gözlükleri ile deneyimlemeleri sağlandı.

Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri Programı öğrencileri kutlama programında farkındalık oluşturmak amacı ile pankartlar hazırladı. Etkinlik fotoğraf çekimi ile son buldu.

HIZLI ERİŞİM