Üniversitemizden h>20 Değerine Sahip 4 Bilim İnsanı

Cumhuriyet Gazetesi 1441 sayılı Bilim Teknik Dergisi'nde 31 Ekim 2014'te yayınlanan ve H endeks sayısı* 20'den fazla (h>20) olan bilim insanları listesinde; Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden Prof.Dr. Ali Rıza ÖZKAYA, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden Prof.Dr. Atıf KOCA ve Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Mustafa BAKIR ve Marmara Üniversitesi Pendik Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İsmail CİNER de yer aldı.

Listeye girmeye hak kazanan her üç öğretim üyemiz de, söz konusu habere konu olan bilimsel üretkenlikleri sayesinde 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA'ya üye olarak seçilmişlerdi.

* Bilim insanlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen H endeksi, bir araştırmacının kaç yayınının hangi sayı üzerinde atıf aldığını gösterir.