Üniversitemizin "AB Ufuk 2020 Programı" Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yer aldığı “Circulating tumour microenvironment components as Urothelial Cancer Immunotherapy Response Predictors” başlıklı proje, AB Ufuk 2020 programı kapsamında desteklendi.  Türkiye yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Gökçe Güllü Amuran’ın yapacağı proje ekibinde Prof. Dr. Kazım Yalçın Arğa, Prof. Dr. Mustafa Akkiprik, Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Şahin, Doç. Dr. İlker Tinay ve Dr. Öğr. Üyesi Can Erzik yer alıyor. Proje İspanya’dan Consorcio Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER) yöneticiliğinde ve Portekiz’den Oncology Institute of Porto ve İsveç’den Lund University ortaklığında sürdürülecek.

AB Ufuk 2020 programı kanser araştırmaları konusunda açılan TRANSCAN 3, 2021 çağrısı kapsamında 20 proje, toplam 25.9 milyon Euro ile desteklenmeye uygun görüldü.

Projede yer alan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılı bir proje dönemi dileriz.