Üniversitemizin British Council Proje Başarısı

Üniversitemizin British Council destekli yeni bir projesi kabul edildi. İngiltere ve Türkiye'deki üniversiteler arasında kurumsal ortaklıkları destekleyen yeni bir hibe programı olan ‘Connect4Innovation: UK-Turkey Higher Education Institutional Partnerships Fund’ tarafından bu yıl ikinci kez açılan bu çağrı kapsamında “Turkey-UK: 3DI 3D Printing & Digital Innovation” başlıklı projemiz desteklendi.

Bu proje ile İngiltere ve Türkiye üniversitelerinin ortak faaliyetler ve projeler yoluyla yeni bağlantılar, yenilikçi ve sürdürülebilir ortaklıklar oluşturmaları bekleniyor.

Marmara Üniversitesi ile Univercity College London ortaklığında 2 yıl boyunca yürütülecek bu projenin yürütücülüğünü Üniversitemiz Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM) Müdürü ve Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz yapacak. Projede, Doç. Dr. Nazmi Ekren, Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulağ ve Öğr. Gör. Sema Gündüz araştırmacı olarak yer alacak. University College London proje yürütücülüğünü ise UCL Division of Surgery and Interventional Sciences bölümünden Prof. Deepak Kalaskar ve UCL School of Pharmacy’den Dr. Stephen Hilton yapacak. Projede destekleyici kurum olarak da Serhad Mühendislik, Kazlıçeşme Ar-Ge Merkezi, ve Axolotl Biosystems yer alacak.

Projede yer alan öğretim üyelerimizi ve araştırmacılarımızı tebrik eder, kendilerine başarılı bir proje dönemi dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM